Expositie ‘What remains’

Bert den Ouden, net gepensioneerd cultuur-ambtenaar bij de gemeente Hellendoorn, selecteerde Susanne Sørensen en Veronique Schrama uit de kunstenaars van Artoverijssel. Met het presenteren van bijzondere talenten in het Huis voor Cultuur en Bestuur helpen we enthousiast mee aan de doelstelling om kunst zichtbaar te maken voor een breed publiek.

What Remains exposeert tekeningen in verschillende technieken, die een Science Fiction achtige wereld tonen. Het zijn haast filmische werken, die een nieuwe werkelijkheid lijken te verbeelden; één waarin de menselijke aanwezigheid misschien wel helemaal ontbreekt.

Bert den Ouden is gefascineerd door ideeën over de ontwikkeling van steden en landschappen van de toekomst. Hij heeft een voorliefde voor Science Fiction en houdt zich graag bezig met dromen over de mogelijkheden van de toekomst. Hoe ziet de wereld er dan uit?

Susanne Sørensen (1983) woont en werkt in Deventer. Ze is geboeid door ontdekkingsreizen, landschappen, groeivormen, natuur en techniek. Veronique Schrama (1989) woont en werkt in Zwolle. Ze maakt monumentale houtskooltekeningen. Haar werk toont een fascinatie voor industriële landschappen en fabrieken; ongedefinieerde ruimtes die zijn opgebouwd uit machinale vormen.

What Remains, met werk van Veronique Schrama en Susanne Sørensen Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, Nijverdal van 7 december 2018 tot 24 februari 2019

Openingstijden: van maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.